INCARCARE FREON R1234yf

Aparatul nostru

Societatea noastră deține este cel mai nou aparat TEXA KONFORT 707R full automat pentru incărcarea cu freon auto și întreținerea sistemului de aer condiționat al autoturismelor de ultimă generație care funcționează cu cel mai nou și cel mai ecologic tip de freon auto R1234YF.

        Aparatul nostru de încărcare cu freon auto R1234yf  efectuează o dublă verificare automată a scurgerilor.Toate operațiunile de sigurantă sunt efectuate automat pentru a elimina orice eroare.

Suntem cel mai mare Centru de încărcare Freon Auto, cu 6 Aparate Profesionale Texa- Italia și cu o experienta imensa de peste 21 ani, cu peste 3000 de mașini încărcate anual. Ne gasiti la sediul nostru din București, Șoseaua Giurgiului 269, sector 4 sau Max Alarm pe Waze. Folosim numai freon Italia Tazzetti și ulei. (ATENTIE unde incarcati masina cu freon! Pe piata din Romania a intrat si intra ffff. mult freon de proasta calitate din China, care va face presiune foarte mare in instalatia dvs si poate face mult rau)
Aparatele nostre executa automat urmatoarele operatiuni:

  1. Scoaterea freonului existent și a uleiului uzat din instalatie.(Doar asa suntem siguri ca aveti in masina cantitatea si calitatea necesara de freon si ulei)
  2. Vacuum(scoaterea umiditatii)
  3. Testarea etanseitatii (in vacuum)și test Scurgeri.
  4. Introducerea /completarea cu ulei nou.
  5. Introducerea solutiei UV pentru depistarea scurgerilor ( operatiunea pentru depistarea scurgerilor se face la întuneric cu ochelarii și lampa cu UV si poate fi facuta în maxim 3 luni de la incarcare și in maxim 3 zile după scurgere, la noi in service).
  6. Introducerea FREON-ului in instalatie.
  7. Verificarea bunei functionari a instalatiei și dacă Compresorul este în parametri.
  8. Scoaterea bonului cu toate operatiunile efectuate.

O data pe an va recomandam si igienizarea sistemului de climatizare impreuna cu interiorul masinii. Noi facem aceasta operatiune cu un aparat Profesional cu Ozon, operatiune care costa 80 ron si dureaza 30 minute sau, daca doriti, avem un pachet Incarcare Freon Auto +Igienizare =200 RON

Încărcarea cu freon R1234yf

Software-ul aparatului nostru de încărcare cu freon R1234yf este conform celor mai stricte cerințe privind acuratețea și precizia. Orice posibile erori sau mesaje sunt afișate pe display. Software-ul gestionează procesele de recuperare și încărcare astfel încât să garanteze precizia care a fost anterior necunoscută. Procedurile automate permit utilizarea aparatului pe sisteme din cele mai sofisticate cum ar fi cele de pe noile autovehicule hibrid și electrice.

La sfarșitul operațiunii de încărcare cu freon R1234yf imprimanta cu care este dotat aparatul nostru scoate un raport cu toate  datele referitoare la operațiunea de încărcare cu freon R1234yf care s-a efectuat asupra autoturismului dvs.

R1234yf versus R134

In 2011 a fost adoptată Directiva Europeană 2006/40/EC conform căreia toate mașinile nou construite pentru a fi utilizate în spațiul european trebuie să fie echipate cu sistem de aer condiționat (A/C) care trebuie să folosească refrigerent cu potențial de încălzire globală (GWP) maxim 150.

Noul refrigerent care îndeplinește cerințele directivei se numește R1234yf și are o valoare GWP de doar 4, față de R134 care are o valoare de 1430.

Sistemele de aer condiționat care necesită freon R1234yf sunt aproape identice cu cele care folosesc R134a, dar există cateva diferente importante: în primul rând există o componentă aditională, și anume un inline heat exchanger ( IHX), un sistem cu două camere concentrice care permit ca lichidul refrigerent din condensator să treacă prin prima camera, apoi a doua camera il inconjoară cu vapori care curg din evaporator inapoi in compresor. Vaporii încă reci absorb căldura lichidului refrigerent scăzându-i temperatura sub nivelul celei de condesare pentru a îmbunătăți eficiența sistemului.

Inflamabilitate

Problema inflamabilității freonului R1234yf a atras atenția tuturor producătorilor din domeniu, aceștia efectuând numeroase teste în acest sens. Rezultatul acestora este că freonul R1234yf este inflamabil dar necesită o temperatură foarte ridicată pentru a-l aprinde acesta arzând însa încet. Aproape fiecare fluid de sub capota mașinii se va aprinde mult mai ușor și va arde mai puternic decât R1234yf, astfel că testele in domeniu au concluzionat ca un sistem A/C incarcat corespunzator cu R1234yf nu crește șansele declanșării unui incediu în autoturism.

ATENȚIE: încărcarea cu freon necorespunzător a sistemului A/C al autovehiculelor este echivalentă cu alimentare cu un alt combustibil.

Tocmai de aceea vă recomandăm sa faceți încărcarea cu freon auto R1234yf doar în centre autorizate și care dețin aparatura dedicată pentru această operațiune.

Firma noastră, Maxalarm Service deține un aparat Full automat de cea mai nouă generatie din 2019 pentru încărcarea cu freon auto R1234yf.

Tehnicienii nostri sunt instruiți si certificați pentru servicii de calitate de încărcare freon auto.

Dupa incarcarea cu freon cereti la receptie cadoul surpriza!